Özel Şoför.NET 'te Kayıtlı
25716 Kişi Olduk.
Siz de aramıza katılın
 
Üye Ol | Şifremi Unuttum
  Ana Sayfa Hakkımızda Şoförlerimiz Şoför İş İlanları İletişim

Türkiye'nin İlk ve Tek En Büyük
Özel Şoförler Platformuna Hoşgeldiniz

Özel Şoför Arıyorum

Şoförüm İş Arıyorum

Şoför Ara
Şoför
İl
Yaş
Deneyim
SRC Belgeleri
Psikoteknik Belgesi
Şoför Ara Formu Temizle
Resim Galerisi
Sponsor Bağlantı
E-Bülten
Özel Şoförlük
Trafik Mevzuatı
Avrupa Birliğinde Ulaşım        

Bu sektör, özellikle Avrupa’nın birleşmesi, ticaret ve yolcu taşımacılığındaki artışla birlikte önem kazanmıştır.
Farklı taşımacılık alanlarının birbirlerine göre olan önemlilik durumlarında son otuz yılda dikkate değer bir değişme görülmüştür.

Bu husustaki en önemli değişim, ulaşımda demiryolları ve denizyollarından karayollarına doğru olan kaymadır.
Modern teknoloji ve iletişim sistemlerinin kullanılması değişik ulaşım biçimlerinin birbiriyle olan bağlarını kuvvetlendirmektedir.

Aralarındaki rekabet artsa da, demiryolu, karayolu, kargo ve yolcu taşımacılığı gibi alanlarda yakın bir işbirliği  gözlenmektedir. Ulaşım alanındaki yatırımlarda ve sağlanan hizmetlerde bir artış söz konusu olmakla birlikte, istihdam edilen personel sayısında herhangi bir artış gözlenmemektedir.

Demiryolları sektöründe istihdam edilen personel sayısında önemli azalmalar olmaktadır. AB çapında işbirliği ve müşterek bir demiryolu sisteminin geliştirilmesi girişimleri çalışanların sahip olması gereken yeni mesleki gereklilikleri ve ileri düzeyde vasıflı personel sayısındaki artışı da beraberinde getirecektir.

Ulaşım sektöründeki istihdam rakamlarında düzenli bir düşüş söz konusudur. Ancak, vasıflı işçi sayısındaki yüksek dalgalanma nedeniyle, bu işçiler halen çok iyi istihdam olanaklarına sahiptir.

Demiryollarının gelecekte eski önemini tekrar kazanacağı şüphesizdir. Ancak, demiryolu taşımacılığının diğer taşımacılık alanları ile rekabet edebilmesi için müşterilerin bu alanda artan taleplerini karşılayacak biçimde hizmetlerini geliştirmesi gerekmektedir.

Bölgesel ve turistik otobüs taşımacılığında da demiryolu taşımacılığına benzer bir düşüş gözlenmekte olup, bu düşüşün sürmesi beklenmektedir. Bununla birlikte karayoluyla kargo taşımacılığı gelişmektedir.

AB’nin kuzeybatısında bulunan birkaç büyük ölçekli işletme hariç bu sektöre küçük ve orta ölçekli işletmeler hâkimdir. Mevzuat ve vergi düzenlemelerinde uyum sağlanması ve buna ek olarak, Orta ve Doğu Avrupa işletmelerinin artık Avrupa yük taşımacılığı piyasasına girebilmeleri nedeniyle bu alanda rekabetin artması beklenmektedir.

Güçlü rekabetin bir sonucu olarak çalışanlara sunulması gereken temel mesleki eğitim ve geliştirme eğitimi kimi zaman ihmal edilmektedir. Kamyon şoförlerinin, tehlikeli maddelerin nakliyatı, güvenli araç kullanma ve tehlike anında aracı kontrol edebilme konularında yeterli eğitim almadıkları görülmektedir.

Kaldı ki, kamyon şoförlerinden zaman zaman araçlarla veya ulaşımla ilgili olmayan hizmetler beklenmekte, şoförlere kimi zaman ulaşım hizmetlerinin satın alınması veya pazarlanmasıyla ilgili organizasyon görevleri de verilmektedir.

Bu sektörde, kazaların önlenmesi ve sürücülerin AB’ye üye ülkeler ve diğer ülkelerde serbest hareket etmesinin sağlanabilmesi için özel sürücü ve toplu taşıma ehliyetlerinin alınması konularında, ortak karara varılmış ek düzenlemelere acilen ihtiyaç duyulmaktadır.

"Tam zamanında" üretim yöntemlerinin kullanılması ve sürücünün daha etkin çalışmasının (yüksüz araç kullanımının önlenmesi gibi) sağlanması suretiyle sürücü vasıflarının, lojistik ve organizasyona yönelik görevlerle geliştirilmesi mümkündür. 

        
Okunma Sayısı : 29579
YORUMLAR
Henüz Kimse Yorum Yapmamış.. İlk Yorum Yapan Siz Olun !
YORUM EKLE
Ad Soyad* :
Şehir :
Puan : 5
Mesaj * :
Tivaret ve Yolcu Taşımacılığı Taşımacılık Ulaşım Demiryolları Denizyolları Karayolları Kargo ve Yolcu Taşımacılığı Turistik Otobüs Taşımacılığı Sürücü Vasıfları

 

Eğitimlerimiz
Hizmetlerimiz
Sponsor Bağlantı
 
" İyi bir şoför, yalnız sürücü belgesi ve gerekli evrakları olan değil, bilgi ve tecrübesi ile özel olandır."