Özel Şoför.NET 'te Kayıtlı
25716 Kişi Olduk.
Siz de aramıza katılın
 
Üye Ol | Şifremi Unuttum
  Ana Sayfa Hakkımızda Şoförlerimiz Şoför İş İlanları İletişim

Türkiye'nin İlk ve Tek En Büyük
Özel Şoförler Platformuna Hoşgeldiniz

Özel Şoför Arıyorum

Şoförüm İş Arıyorum

Şoför Ara
Şoför
İl
Yaş
Deneyim
SRC Belgeleri
Psikoteknik Belgesi
Şoför Ara Formu Temizle
Resim Galerisi
Sponsor Bağlantı
E-Bülten
Özel Şoförlük
Trafik Mevzuatı
Ülkemizde Şoför Profili        

Ülkemizde Şoför Profili

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri 23-29 Mart 2009 tarihleri arasında yapılan trafik denetimlerinde, 39 bin 706 araçtan trafik kurallarını ihlal eden 29 bin 289 sürücü hakkında işlem yaptı.

8 bin 782 sürücü kırmızı ışıkta geçti. 8 bin 235 araç sürücüsü yasak park yaptı. 2 bin 937 sürücü emniyet şeridini ihlal etti.

Bin 660 sürücü cep telefonuyla konuşurken yakalandı. 212’si alkollü araç kullandı. 191’i görüşü engelleyici süs eşyası taktı. 63’ü azami ağırlıkların üzerinde yükleme yaptı. 29 sürücü korsan taşımacılık yaptı. 57 motosiklet sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan, 51’ine de koruma başlığı takmamaktan ceza kesildi. 76 taksici de kısa mesafeli yolcu almamaktan ceza aldı.

18 milyon 887 bin 354 ehliyet sahibi Türk sürücüsünü (3 milyon 72 bin 429’u bayan) geçmişten kalan kötü sürüş özelliklerinden nasıl arındıracağız. Bu sorgulanmayan alışkanlıklar, gayri profesyonel sürücüler için Türkiye karayollarını kendileri için sinyalizasyonsuz, tahdit levhasız, polissiz, şeritsiz ralli cenneti yapmakta. Belgesi de istatistiki bilgiler.

Türkiye, 5 yılda 21 bin 721 kişiyi trafik canavarına kurban verdi.

2002-2007 arasında 2 milyon 782 bin 948 trafik kazası meydana geldi. 719 bin 592 kişi yaralandı, 21 bin 721 kişi öldü. Araç ve sürücü sayısı; 2007’de 2002’ye kıyasla arttı. Araç sayısında artış oranı yüzde 40,4, sürücü sayısında ise yüzde 22,8 oldu.

Bu rakamlar enflasyonu ve gelişmişlik düzeyini çok çarpıcı bir şekilde bizlere anlatmaktadır. Bu kadar israf ekonomisi üreten toplumda enflasyon kaçınılmazdır. Bu görüntü, sürücünün topluma ve devlete saygısızlığının bir göstergesi değil mi? Devlet nizamının olduğu ülkelerde, neden bu oranlar daha düşük. Tüm bu verilerin bizi iki kez düşünmeye davet ettiği gerçeğini kim reddedebilir?

2 yıllık bir program dâhilinde, özel sektörle işbirliği yaparak ve hatta trafik muayene istasyonları devreye sokularak, Türkiye çapında tüm sürücülere psikoteknik sürüş ve dikkat testleri uygulanmalıdır. Tüm sürücüler acil yardım eğitimine haiz olmalıdır.

RTÜK kanalıyla TV kanalları, her gün 10 dakika Emniyet Genel Müdürlüğü’nün trafik ceza fonlarından hazırlayacağı, trafik kurallarını anlatan filmleri yayınlamalıdır. Şehirdeki billboardlar kanalıyla, trafik kuralları sürücü ve yayalara hatırlatılmalıdır. Toplu taşıma araçlarının uygun yerlerinde çarpıcı trafik sloganları yayınlanmalıdır.

        
Okunma Sayısı : 12760
YORUMLAR
Henüz Kimse Yorum Yapmamış.. İlk Yorum Yapan Siz Olun !
YORUM EKLE
Ad Soyad* :
Şehir :
Puan : 5
Mesaj * :
Şoför Profili Toplu Taşıma Emniyet Şeridi

 

Eğitimlerimiz
Hizmetlerimiz
Sponsor Bağlantı
 
" İyi bir şoför, yalnız sürücü belgesi ve gerekli evrakları olan değil, bilgi ve tecrübesi ile özel olandır."