Özel Şoför.NET 'te Kayıtlı
25722 Kişi Olduk.
Siz de aramıza katılın
 
Üye Ol | Şifremi Unuttum
  Ana Sayfa Hakkımızda Şoförlerimiz Şoför İş İlanları İletişim

Türkiye'nin İlk ve Tek En Büyük
Özel Şoförler Platformuna Hoşgeldiniz

Özel Şoför Arıyorum

Şoförüm İş Arıyorum

Şoför Ara
Şoför
İl
Yaş
Deneyim
SRC Belgeleri
Psikoteknik Belgesi
Şoför Ara Formu Temizle
Resim Galerisi
Sponsor Bağlantı
E-Bülten
Özel Şoförlük
Trafik Mevzuatı
Dizel Partikül Filtresi Nasıl Çalışır?        

Dizel araçların ürettiği tork, kullanılan turbo teknolojisi, dizel fiyatı olarak değil harcadığı litre olarak çoğunlukla daha performanslı ve uzun menzilli olduğu bilinen bir gerçektir. Benzli araçlar hem turbo kullanıldığında çok yüksek yakıt tüketimine geçerler, turbo olmadığı sürede de yüksek verime ulaşamazlar. Ama dizel araçların çevre kirliliği açısından hibrit ya da değil bir benzinli araca göre daha verimsiz olduğu da doğrudur. Bunun için üretilmiş parçalardan en önemlisi dizel partikül filtresi olarak geçmektedir.

Bu parça aslında çok basit görünmesine karşın, metal kabuğunun alt kısmında karmaşık olarak nitelendirilebilecek pek çok sıvı ve katı bileşeni barındırmaktadır. Bu parça daha çok karbondan mikro küreler içermektedir. Böylece yakıt yüzünden atıklaşmış olan kurumu yoğunlaştırır ve sıkıştırır. Gerçekleşen bu yoğunlaşma esnasında partikül filtresi dizel yakıtın yanması esnasında oluşmakta olan birçok zararlı maddenin büyük oranda azaltılmasına yardımcı olmaktadır. Resmi kaynaklarca paylaşılan bilgilere göre bu oran en az %80’dir.

Çoğu tüketim ürününde olduğu gibi partikül filtresi üreticileri de sürücünün aracı normal şartlarda kullandığını varsayarak ne kadar süre dayanabileceği konusunda bir garanti vermektedirler. Birtakım tıkanma sorunları ve yanlış rejenerasyon işlemleri yüzünden bu parça geriye dönülemeyecek seviyede hasar görebilir. Bu gibi durumlar, genellikle sürücünün makinenin rejenerasyon sürecini tamamlamasına izin vermediği durumlarda gerçekleşebilmektedir.

Otomatik rejenerasyonun gerçekleşmediği durumlar genel olarak kısa mesafeleri kat eden sürücülerin devamlı düşük hızda seyretmesi (köprü trafiği vb. kaynaklı olarak) dizel partikül filtresi rejenerasyon sürecini sağlıklı olarak tamamlayamaz

Rejenerasyon işleminin gerçekleştirilemediği bu tarz bazı durumlarda kurum seviyesi motorun verimli çalışmasını engelleyecek hale gelir. Kendi başımıza yapabileceğimiz birşey kalır: Araç sabit hızda ve yüksek devirde belirli bir süre kullanılmalıdır. Araç otomatik ise vites manuel moda alınarak yapılabilir. Yüksek devirde çalışan motor, daha fazla yakıt yakacağı için daha fazla ısı üretir, bu ısı ise egzozdan atılacağı için egzozun sıcaklığını 600 dereceye kadar yükselterek partikül filtresi rejenerasyon işlemini sağlar ve partiküller yakılarak kuruma dönüştürülür.

Otomatik ya da kendimizin yaptığı rejenerasyon işlemi başarılı olmazsa, aracın servise götürülerek arıza tespitinin yapılması, rejenerasyon mümkünse bu yöntem ile, değilse partikül filtresinin değiştirilmesi yöntemiyle bu arıza giderilir. Dizel partikül filtresi fiyat olarak olarak değişmekle birlikte bazı büyük sanayilerde bu konuda uzman orijinal servise göre çok daha uyguna sorununuzu çözecek servisler bulunmaktadır.

        
Okunma Sayısı : 12403
YORUMLAR
Henüz Kimse Yorum Yapmamış.. İlk Yorum Yapan Siz Olun !
YORUM EKLE
Ad Soyad* :
Şehir :
Puan : 5
Mesaj * :
partikül filtresi dizel partikül filtresi dpf fiyatları

 

Eğitimlerimiz
Hizmetlerimiz
Sponsor Bağlantı
 
" İyi bir şoför, yalnız sürücü belgesi ve gerekli evrakları olan değil, bilgi ve tecrübesi ile özel olandır."